Suoraan sisältöön

Saimaa Geopark

Saimaa Geopark tuo esiin eteläistä Saimaata ja sen käyntikohteita, joiden kautta tarina laajan järvialtaan geologiasta, luonnosta ja ihmiselämästä avautuu uudella tavalla.

UNESCO Global Geoparkien tavoitteena on alueiden kestävä taloudellinen kehittäminen luontomatkailun avulla. Matkailullisen vetovoiman näkökulmasta UNESCO Global Geoparkit ovat rinnastettavissa kansallispuistoihin ja UNESCOn maailmanperintökohteisiin. Saimaa Geopark on UNESCO:n tunnuksen saanut Geopark-alue täynnä kiinnostavia geologisia kohteita, luontonähtävyyksiä ja historiallisia paikkoja kuten Astuvansalmen kalliomaalaukset, NeitvuoriPunkaharjun harjut sekä Koloveden ja Linnansaaren kansallispuistot.

Saimaa on itäisen Suomen aarre ja jääkauden lapsi. Saimaa tunnetaan kauniista maisemistaan, omaleimaisista kaupungeistaan ja kauniista kirkonkylistään. Lumoavat ja monipuoliset luonnonmuodot syntyivät jääkauden jälkeen mannerjään sulamisprosessin seurauksena. Saimaan luonnon sykähdyttävin ihme on maailman uhanalaisin hylje, saimaannorppa, joka on asustellut Saimaalla jo yli 8 000 vuotta – jääkauden seurausta sekin. Tätä huipputyyppiä pääsee Saimaalla bongaamaan myös norpparetkillä.

Täältä löydät Geoparkin kohteita muun muassa Mikkelissä, Puumalassa, Juvalla, Sulkavalla ja Savitaipaleella.

Kuva: Visit Saimaa