Suosi lähellä tuotettua ruokaa
Paikallisen ruuan ja juoman suosiminen tukee kestävyyttä monin tavoin. Lähellä tuotetun ruuan reitti ruokapöytään on lyhyt. Se lisää ruuan turvallisuutta, samoin kuin hyvä jäljitettävyys aina raaka-aineen tuottajalle asti. Elintarvikeostoilla on suuri ympäristövaikutus, jota voit pienentää suosimalla paikallisia sesonginmukaisia tuotteita ja luomua.
Lähiruuan tuotanto luo työpaikkoja ja tuloja mökkiseutusi asukkaille ja vahvistaa siten alueen taloutta. Lisäksi paikallisen ruuan suosiminen on tärkeää paikallisen ruokakulttuurin ja -perinteen säilyttämisen sekä mökkiseutusi identiteetin vahvistamisen kannalta. Esimerkiksi alkuperämerkki D.O. Saimaa ohjaa tekemään eettisesti ja paikallisen yhteisön kannalta hyviä valintoja.
Muista vähentää ruokahävikkiä mökilläkin.