Suoraan sisältöön

REKO-lähiruokaringit Etelä-Savossa

Etelä-Savossa mökkeillessä ja matkaillessa huomaat, että ruoka on täällä rakkauden asia. Raaka-aineet ovat laadukkaita ja niitä on helppoa hankkia myös mökille. Kuntien vilkkaat torit ovat mitä mainioin paikka lähiruoan metsästykseen, mutta oletko kuullut REKO-lähiruokaringeistä?

Sana REKO tulee ruotsinkielen sanoista ’rejäl konsumtion’, joka tarkoittaa reilua kuluttamista. Lähiruokarenkaat ovat siis ruoan suoramyyntiä tuottajalta suoraan sinulle ilman minkäänlaisia välikäsiä. Lähiruokaringeissä tuottaja ja ostaja kohtaavat ennakkoon sovitussa paikassa tiettyyn aikaan. Etelä-Savossa REKO-lähiruokarenkaita toimii muun muassa Juvalla, Kangasniemellä, Mikkelissä, Mäntyharjulla, Pertunmaalla, Puumalassa, Ristiinassa, Savonlinnassa ja Punkaharjulla.

Valikoimassa on tuottajista riippuen satokauden marjoja ja vihanneksia, kananmunia, tuoretta leipää ja leivonnaisia, erilaisia lihatuotteita sekä viljatuotteita. Näistä raaka-aineista taatusti loihdit mökillä taivaallista lähiruokaa, jonka laadusta ei ole tingitty.

Lähiruokarenkaat löydät Facebookista suljettujen ryhmien takaa hakukentän avulla, joihin sinun tulee laittaa liittymispyyntö. Näin pääset REKO-lähiruokarinkeihin mukaan. Herkullisia mökkihetkiä!

Tässä listaus kaikista Facebookin REKO-ryhmistä.

Artikkelikuva: Elina Manninen / Visit Finland