Suoraan sisältöön

Puula

Puula on Etelä-Savon maakuntajärvi, joka sijaitsee Hirvensalmen, Kangasniemen ja Mikkelin alueilla sekä Keski-Suomen puolella Joutsan alueella. Puula erkani Itämerestä omaksi järveksi, kun maa alkoi kohota Suomessa tuhansia vuosia sitten.

Tiesitkö, että Puula on itseasiassa Saimaata ja Päijännettä vanhempi vesistö? Puulassa esiintyy yli 20 kalalajia kuten järvilohta, taimenta, siikaa, nieriää, harjusta, madetta ja ankeriasta. Puula on erinomainen muikkuvesi, minkä vuoksi taimen sekä järvilohi kasvavat nopeasti. Marjastuskaudella kannattaa suunnata myös Puulan saariin, sillä niiden maasto on tyypillisesti kivistä mustikka- ja puolukkakangasmetsää.

Muodoltaan Puula on laajoista selistä muodostuva monimuotoinen ja kirkasvetinen järviketju, jolle tunnusomaista on jylhät ja karut kallioiset rannat. Puitteet on siis enemmän kuin hyvät uniikkiin mökkielämään. Puula kuuluu vedenlaatunsa, monipuolisen luontonsa ja monin paikoin myös vähäisen asutuksensa vuoksi tärkeimpiin Etelä-Savon maakunnan luontokohteisiin. Sen rikkonainen ja karu saaristoluonto on omaleimainen, joka on oikea vesiparatiisi mökkeilijälle. Puulan rannoilla on upeita rantautumispaikkoja niin mantereella kuin saarissa, joita on muuten yli 1600.

Tunnetuimpia nähtävyyksiä Puulan alueella on raukit, joita on kymmenittäin. Raukit ovat kivimuodostelmia, joista vesi on muovannut osan kiviaineksesta pois.

Lue Puulasta lisää.

puula etelä-savossa