Suoraan sisältöön

Melontareitit

Melonta on mitä mainioin tapa nauttia Etelä-Savon kauniista järviluonnosta. Meillä on puitteet kunnossa melontaan, sillä peräti 26 % maakunnasta on vettä.

Keisarinlähteen melontareitti on maisemallinen viiden järven melontakierros, joka alkaa ja päättyy Mäntyharjun keskustasta. Tarina kertoo, että keisari Aleksanteri I pysähtyi virkistäytymään Kallaveden Keisarinlähteelle 10.6.1803 tarkastusmatkallaan Venäjän ja Ruotsin raja-alueella.

Norppareitti yhdistää Enonkosken, Heinäveden, Kerimäen ja Savonrannan melontareitit yhdeksi verkostoksi. Huomattava osa reitistöstä kuuluu Natura 2000 -verkostoon ja on uhanalaisen saimaannorpan pesimäaluetta.

Kuolimon kierros -melontareitti vie Kuolimon monipuolisiin melontamahdollisuuksiin kirkkaissa järvivesissä.

Oravareitti on perhemelontaan sopiva kanoottireitti Juvalta Sulkavalle. Oravareitti on myös Suomen ensimmäinen biologisesti tutkittu, maastoon merkitty vesiluontopolku. Reitin kokonaispituus on noin 57 km. Korkeuseroa reitillä on 24 metriä, joten reitin voi meloa vain yhteen suuntaan, Juvalta Sulkavalle. Koskiosuuksia reitillä on yhdeksän.

Linnansaaren melontareitti on erinomainen tapa tutustua Linnansaaren kansallispuiston ekosysteemiin. Reitti alkaa ja päättyy Oravin kylään. Koe Saimaan moni-ilmeinen järviluonto parhaimmillaan melontareitillä kansallispuiston pääsaaren ympäri. Täällä Järvi-Suomen sydämessä olet saimaannorpan kotivesillä.

Siltojen Savonlinna -melontareitillä koet Savonlinnan kauneimmat maisemat ja mielenkiintoisimmat nähtävyydet vesiltä käsin. Reitti johdattaa sinut saarten välistä ja siltojen alta ihastelemaan niin keskiaikaista linnaa kuin upeaa järviluontoa.

Lisää melontareittejä Visit Mikkelin ja Visit Savonlinnan sivuilta.

Kuvat: Visit Saimaa