Suoraan sisältöön

Palvelut

Tontiltamme on kaadettu paljon puita ja haluamme siitä tasaisen eli kannot pois. Kuka voisi auttaa tällaisessa työssä? 

Joillakin mökkitalkkareilla ja kaivinkoneyrittäjillä on kantojyrsintäpalvelua, samoin puunkaatajilla. Jos ei ole, niin he yleensä tietävät jonkun, joka tarjoaa palvelun. Myös konevuokraamojen kautta voi saada laitteen vuokralle ja tarvittaessa tekijänkin käyttämään konetta.

Meillä on 1980-luvulla rakennettu hirsimökki, johon kaipaamme nyt jotain uudistusta mm. väreihin ja käytettävyyteen. Miten pääsisimme alkuun?

Kun olette päättäneet omat tarpeenne, kannattaa ottaa yhteyttä tila-/sisustussuunnittelijaan, jolle kerrotte toiveenne. Ammattilainen osaa kyllä loihtia toiveenne käytännön tasolle toteutettavaksi.

Meillä on vanha hirsitalo, joka haluttaisiin siirtää toiseen paikkaan. Onko Etelä-Savossa asiantuntijaa, joka pystyy arvioimaan rakennuksen hirsien kunnon?

Vanhojen rakennusten kunnosta antaa lausuntoja Etelä-Savon Rakennusperintöyhdistys ry.

Olemme ostaneet mökin ja nyt tarvittaisiin nuohooja tarkistamaan tulisijojen ja hormien kunto. Mistä löydämme nuohoojan?

Nuohousta koskevat pelastuslain muutokset tulivat voimaan 1.1.2019, ja koko maassa siirryttiin nuohouspalvelujen vapaaseen tarjontaan 1.7.2019 alkaen. Lisätietoa asiasta löydät täältä.

Nuohoojia löytyy esimerkiksi kuntien yritys- ja palveluhakemistojen kautta. Linkkejä hakemistoihin löydät tältä sivustolta kohdasta Palveluja mökkeilyyn.

Nuohoojan käyntiin ja kattoturvallisuuteen liittyvät asiat on koottu tänne.

Kuva: Harri Tarvainen / Visit Finland