Suoraan sisältöön

Julkaistu 21.09.2024

Laiturilla – Energiainfo mökkeilijöille: webinaarisarja 3.10.2024, 31.10.2024 ja 14.11.2024

Talvi lähestyy – mietityttävätkö energia-asiat mökilläsi? Tule kuuntelemaan asiantuntijoiden esityksiä aiheista, jotka ovat nyt erittäin ajankohtaisia: aurinkosähköä mökille, mökin talvilämmitys sekä energiatehokkuus ja sähkösopimukset mökille. Vielä ehtii tehdä ratkaisuja tulevalle talvelle. 

Kolme tunnin pituista webinaaria järjestetään Teams-yhteydellä loka-marraskuussa. Joka kerralla on mukana asiantuntijaesiintyjiä, joilla on painavaa sanottavaa illan aiheesta. Tilaisuuden lopuksi on mahdollisuus esittää kysymyksiä ja keskustella. 

to 3.10.2024 klo 16.30–17.30 Aurinkosähköä mökille 
to 31.10.2024 klo 16.30–17.30 Mökin talvilämmitys 
to 14.11.2024 klo 16.30–17.30 Energiatehokkuus ja sähkösopimukset mökillä 

Tietoa aurinkosähköstä jakaa 3.10.2024 Janne Käpylehto, tietokirjailija ja keksijä, joka on kirjoittanut kirjan Mökille sähköt auringosta ja tuulesta. Janne on innostava arjen energiakysymysten ja eri teknologioiden asiantuntija. 

Mökin talvilämmityksen vaihtoehdoista, esimerkiksi kuivanapito- ja ylläpitolämmityksestä, kertoo 31.10.2024 projekti-insinööri Rami Kotilainen Tampereen AMK:sta. Rami on tutkinut vapaa-ajanasuntojen talviaikaista sähkönkäyttöä sekä selvittänyt, miten kesämökkien sähköenergian kulutusta voitaisiin alentaa ja kulutusta ohjata lämmityskaudella. Etähallinnasta mökin lämmityksen ohjaamisessa puhuu Lauri Ahlsten Optiwatista. Etähallintajärjestelmän avulla voi minimoida sähkönkulutuksen ja lämmittää tilat valmiiksi ennen mökille saapumista.  

Ilmalämpöpumppu on kannattava investointi, jolla saadaan lämmitys ja jäähdytys uusiutuvalla energialla omalta tontilta – tästä kertoo 14.11.2024 Suomen Ilmalämpöpumppuyhdistys SULPU ry:n toiminnanjohtaja Jussi Hirvonen. Sähkösopimuksen valinta on kiperä kysymys mökilläkin näinä korkeiden ja vaihtelevien sähkönhintojen aikoina. Sähkösopimuksen valintaa kesäkäytössä olevalle ja ympärivuotisessa käytössä olevalle mökille valottaa projektipäällikkö Antti Sirkka Feasib Oy:stä. 

Tilaisuuksien tarkemmat ohjelmat ilmoittautumis- ja osallistumislinkkeineen voit katsoa täältä.

Infowebinaarit ovat avoimia kaikille mökkeilyä harrastaville ja mökkeilystä kiinnostuneille.  

Infowebinaarit järjestää Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy:n hallinnoima Laiturilla 3 – vapaa-ajan asumisen energiankulutus ja hiilijalanjälki -hanke. Hanke tarjoaa Etelä-Savon vapaa-ajanasukkaille maksutonta energianeuvontaa myös puhelimitse ja sähköpostitse, katso tarkemmat tiedot ja energianeuvonnan yhteystiedot täältä.

Lisätiedot: 

Tuula Pihkala, Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy, p. 0440 361 603, tuula.pihkala@mikseimikkeli.fi  

Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy luo työtä mikkeliläisille tukemalla yritysten kehitystä, kasvua ja vientiä. Miksei palvelee yrittäjiä liiketoimintasuunnitelman laatimisvaiheesta alkaen, kaikissa kehitysvaiheissa. Asiantuntijamme auttavat yrityksiä sijoittumaan, löytämään työvoimaa, kehittämään liiketoimintaa sekä luomaan kansallisia ja kansainvälisiä verkostoja. Lisää meistä www.mikseimikkeli.fi  

Laiturilla 3 – vapaa-ajan asumisen energiankulutus ja hiilijalanjälki -hanketta rahoittavat Euroopan aluekehitysrahasto ja Mikkelin seutuvaliokunta, EU-rahoituksen myöntänyt viranomainen on Etelä-Savon maakuntaliitto. Lisää tietoa hankkeesta ja vapaa-ajan asumisesta Etelä-Savossa www.laiturilla.fi sekä Facebookissa ”Laiturilla – mökkeilijän asialla” ja Instagramissa @laiturillafi.