Suoraan sisältöön

Julkaistu 05.06.2023

Laiturilla jalkautuu kesätapahtumiin: tule juttelemaan kanssamme kestävästä mökkeilystä

Laiturilla on mukana Etelä-Savon tapahtumissa viidellä eri paikkakunnalla kesä-heinäkuussa. Tervetuloa juttelemaan kanssamme kestävästä mökkeilystä ja muista vapaa-ajan asumisen asioista sekä osallistumaan kestävän mökkeilyn tarvikepakkauksen arvontaan.  

Laiturilla Kestävän mökkeilyn -kiertue:  

  • Puumala, Veeran markkinat ja lomakauden avaus la 17.6. klo 10–13 
  • Kangasniemi, Hokan tori to 22.6. klo 11–13 
  • Mäntyharjun markkinat ma 26.6. klo 10–13 
  • Pertunmaa, Pertuntori la 1.7. klo 10–13 
  • Mikkeli, Saimaan Höyrylaivaregatan etkot Mikkelin torilla pe 7.7. 10–13 

Arvontapalkintona on kestävän mökkeilyn tarvikepakkaus, joka ilahduttaa varmasti mökkeilijää. Paketti sisältää pölyttäjäystävällisen kesäkukkaseoksen ja linnunpöntön edistämään luonnon monimuotoisuutta, D.O. Saimaa lähiruokaa mökillä herkutteluun, ekologisia pesuaineita tiskaukseen, kierrätyskassin lajitteluun ja lähimatkailuun Hop on Hop off –reitit Saimaalle vapaavalintaiset risteilyliput kahdelle hengelle. Arvonta suoritetaan tapahtumakiertueen jälkeen 10.7.2023. Palkinnon arvo noin 170 €.  

Arki-hanke on mukana Puumalassa, Kangasniemellä ja Mikkelissä – hyviä arjen kiertotalousvinkkejä kotiin ja mökille. 

Kestävä mökkeily alkaa pienistä teoista 

Kestävä mökkeily on toimintaa, jota kohti pyritään toimimalla vastuullisesti neljällä osa-alueella: ekologisella, taloudellisella, sosiaalisella ja kulttuurisella. Olemme koonneet vinkkejä kestävään mökkeilyyn verkkosivuillemme, josta löytyy varmasti jokaisen mökkielämään sopivia keinoja edistää kestävää mökkeilyä.  

Tavoitteenamme on lisätä mökkeilyn vastuullisuutta ja vähäpäästöisyyttä. Sen vuoksi kannustamme vapa-ajanasukkaita tekemään vastuullisia valintoja mökkeilyssään – pienilläkin teoilla on merkitystä. Kestävän mökkeilyn edistäminen vahvistaa ja uusintaa suomalaista uniikkia mökkeilykulttuuria ja varmistaa sen yhteiskunnallista hyväksyttävyyttä – tulevaisuuden ennakointia siis.     

Kestävän mökkeilyn nelikenttä

Etelä-Savo on Suomen suosituimpia mökkiseutuja lähes 50 000 vapaa-ajanasunnollaan. Laiturilla Kestävän mökkeilyn ABC -hanke auttaa nykyisiä ja uusia vapaa-ajanasukkaita nauttimaan mökkeilystä parhaalla mökkiseudulla ympäri vuoden. Tavoitteemme on saada vapaa-ajanasukkaat viihtymään entistä paremmin, kannustaa kestävän mökkeilyn edistämiseen, vahvistaa vapaa-ajan asumisen palvelutarjontaa sekä rakentaa Etelä-Savosta kestävän mökkeilyn edelläkävijä. Yhdessä tämä kaikki on mahdollista!  

Vapaa-ajan asuminen on täällä merkittävä voimavara ja elinvoiman lähde. Sen vuoksi arvostamme vapaa-ajanasukkaita maakuntamme osa-aikaisina asukkaina äärimmäisen paljon. Tavoitteenamme on, että vapaa-ajanasukkaat viihtyvät kestävän mökkeilyn maakunnassa – nyt ja tulevaisuudessa.  

Tervetuloa juttelemaan meidän kanssa! 

Lisätietoja: 

Tuula Pihkala, projektipäällikkö, tuula.pihkala@mikseimikkeli.fi 

Veera Kinnunen, projektiassistentti, veera.kinnunen@mikseimikkeli.fi