Suoraan sisältöön

Julkaistu 16.10.2020

LAITURILLA-FOORUMI: Monipaikkaisuuden edellytysten edistäminen yhteistyöllä

Laiturilla-foorumi kokoontuu jälleen keskiviikkona 4.11.2020 klo 13–15. Tällä kertaa tilaisuus järjestetään webinaarina. Teemana on monipaikkaisen asumisen edellytysten edistäminen yhteistyöllä.

Monipaikkainen asuminen on Etelä-Savolle merkittävä vahvuus. Erityisesti monipaikkaisuus ilmenee vapaa-ajan asumisena: se on keskeinen elinvoimaan, aluetalouteen ja palvelutarjonnan säilymiseen vaikuttava tekijä. Monipaikkaisuus on noussut viime aikoina esiin muun muassa etätyön yleistymisen vuoksi. Tarvitaan eri sektoreiden välistä yhteistyötä ja yhteistä pohdintaa, jotta monipaikkaisuuteen liittyviä kysymyksiä voidaan ratkoa kestävästi.

Etelä-Savon yli 50 000 vapaa-ajanasunnolla on noin 7 miljoonaa yöpymistä vuodessa, ja kausiväestön myötä maakunnan väkimäärä jopa kaksinkertaistuu verrattuna vuodenvaihteen tilastoväkilukuun. Aluekehityksen kannalta vapaa-ajan asuminen on merkittävin mutta samalla voimakkaassa muutoksessa oleva monipaikkaisen asumisen muoto.

Laiturilla-foorumissa keskustellaan siitä, miksi monipaikkaisen asumisen edistämiseen tarvitaan laajaa yhteistyötä, millaista yhteistyö olisi ja keiden siihen pitäisi osallistua.

Esiintyjinä ovat muun muassa Suur-Savon Sähkö Oy:n toimitusjohtaja Markus Tykkyläinen ja puheenjohtaja Pentti Rauhala Kuhmoisten vapaa-ajan asukkaat ry:stä. Osallistujilla on myös mahdollisuus osallistua keskusteluun.

Webinaari on maksuton ja avoin kaikille monipaikkaisen asumisen edistämisestä kiinnostuneille. Tilaisuuden järjestää Etelä-Savo monipaikkaisen asumisen edelläkävijäksi 2019–2021 -hanke.

Webinaarin ohjelma

Ilmoittautuminen webinaariin on avoinna 2.11.2020 asti.
Ilmoittautuneille lähetetään Zoom-linkki webinaariin osallistumista varten 4.11.2020 klo 10.00 mennessä.


Lisätietoja:
Projektipäällikkö Tuula Pihkala, Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy, puh. 0440 361 603, tuula.pihkala@mikseimikkeli.fi

Etelä-Savo monipaikkaisen asumisen edelläkävijäksi 2019–2021 -hanke tekee työtä vapaa-ajan asumisen kehittämiseksi Etelä-Savossa, koska mökkeily on merkittävä voimavara maakunnassamme. Hankkeen päätoteuttaja on Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy ja osatoteuttajia ovat Savonlinnan Hankekehitys Oy sekä Helsingin yliopiston Ruralia-instituutti. Hanketta rahoittavat Euroopan Unionin Aluekehitysrahasto, Mikkelin seutuvaliokunta, Savonlinnan kaupunki ja Helsingin yliopisto. Rahoituksen myöntänyt viranomainen on Etelä-Savon maakuntaliitto.

Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy luo työtä mikkeliläisille tukemalla yritysten kehitystä, kasvua ja vientiä. Miksei palvelee yrittäjiä liiketoimintasuunnitelman laatimisvaiheesta alkaen, kaikissa kehitysvaiheissa. Asiantuntijamme auttavat yrityksiä sijoittumaan, löytämään työvoimaa, kehittämään liiketoimintaa sekä luomaan kansallisia ja kansainvälisiä verkostoja. Lisää meistä www.mikseimikkeli.fi