Suoraan sisältöön

Julkaistu 02.03.2023

LAITURILLA-FOORUMI 22.3.2023: kestävät mökkimatkat

Laiturilla-foorumi kokoontuu keskiviikkona 22.3.2023 klo 13–15. Teemana on tällä kertaa kestävät mökkimatkat. Tilaisuus järjestetään verkossa.

Sillä on merkitystä, miten kuljet mökille ja mökkiseudullaEtelä-Savo on Suomen suurimpia monipaikkaisuuden ja vapaa-ajan asumisen maakuntia, jossa 2/3 vapaa-ajanasukkaista tulee maakunnan ulkopuolelta. Mökkimatkoja tehdään alueelle ja alueella erittäin paljon. Mökkeilyn hiilijalanjälki muodostuu suurimmaksi osaksi mökkimatkoista, muilta osin vapaa-ajanasunnon rakentamisesta, varustelusta ja käytöstä. Toimet ilmastoystävällisempien mökkimatkojen edistämiseksi ovat tarpeen, jotta voidaan edistää sekä valtakunnallisten hiilineutraaliustavoitteiden toteutumista että vapaa-ajan asumisen tulevaisuutta maakunnassa. 

Laiturilla-foorumissa avataan tarkemmin ilmastoviisaampia mökkimatkoja, ja pohditaan erilaisia tulevaisuuden ratkaisuja. Esiintyjinä ovat Saimaan rannalla Villa Sulonassa vapaa-aikaa viettävä Elina Moskari sekä projektiassistentti Veera Kinnunen Mikkelin kehitysyhtiö Oy:stä kertoo mökkimatkakyselyn tuloksista ja Tuula Pihkala Mikkelin kehitysyhtiö Oy:stä juontaa foorumin sekä kertoo liityntäpysäköinnistä mökkimatkalla. Foorumin osallistujilla on mahdollisuus osallistua keskusteluun mm. yhteisessä työskentely- ja pohdintaosiossa.

13.00 Tilaisuuden avaus

- Tuula Pihkala, projektipäällikkö, Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy

Mökkimatkakyselyn tulokset

- Veera Kinnunen, projektiassistentti, Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy

Liityntäpysäköintiä mökkimatkoilla?

- Tuula Pihkala, projektipäällikkö, Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy

Vapaa-ajanasukkaan puheenvuoro: Villa Sulona ja kestävät mökkimatkat

- Elina Moskari, vapaa-ajanasukas Saimaan rannalta

Yhteinen työskentely- ja pohdintaosio

14.55 Tilaisuuden päätös

- Tuula Pihkala, projektipäällikkö, Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy

Laiturilla-foorumi on maksuton ja avoin kaikille mökkeilystä ja monipaikkaisesta asumisesta kiinnostuneille.  Foorumin järjestää ETVA - Etelä-Savon vapaa-ajan asumiseen liittyvän kestävän liikkumisen selvittäminen, edistäminen ja ohjaaminen -hanke.

Ilmoittaudu Laiturilla-foorumiin 20.3.2023 mennessä: https://link.webropolsurveys.com/S/5BBB2B602E999A34. Teams-linkki lähetetään ilmoittautuneille viimeistään webinaaripäivän aamuna.

Tervetuloa mukaan osallistumaan ja keskustelemaan! Varmistetaan yhdessä, että vapaa-ajan asumisen pitkät perinteet säilyvät ja siirtyvät sukupolvelta toiselle.  


Lisätietoja:
Tuula Pihkala, Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy, p. 0440 361 603, tuula.pihkala@mikseimikkeli.fi

ETVA - Etelä-Savon vapaa-ajan asumiseen liittyvän kestävän liikkumisen selvittäminen, edistäminen ja ohjaaminen -hanke tekee työtä vapaa-ajan asumisen kehittämiseksi Etelä-Savossa, koska mökkeily on merkittävä voimavara maakunnassamme. Hankkeen toteuttaja on Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy. Hanketta rahoittaa Etelä-Savon maakuntaliitto Alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman tukeminen (AKKE) -määrärahasta.

Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy luo työtä mikkeliläisille tukemalla yritysten kehitystä, kasvua ja vientiä. Miksei palvelee yrittäjiä liiketoimintasuunnitelman laatimisvaiheesta alkaen, kaikissa kehitysvaiheissa. Asiantuntijamme auttavat yrityksiä sijoittumaan, löytämään työvoimaa, kehittämään liiketoimintaa sekä luomaan kansallisia ja kansainvälisiä verkostoja. Lisää meistä www.mikseimikkeli.fi