Suoraan sisältöön

Julkaistu 12.05.2021

LAITURILLA-FOORUMI 19.5.2021: Mökkipaikka muutoksessa

Laiturilla-foorumi kokoontuu kevään 2021 istuntoon keskiviikkona 19.5.2021 klo 13-15. Tilaisuus järjestetään webinaarina. Teemana on tällä kertaa mökkipaikka muutoksessa.

Mökkipaikka on monelle pysyvyyden ja rauhan tyyssija. Siihen liittyy kuitenkin monenlaisia muutoksia. Isoja, ilmastonmuutoksen mittaluokkaa olevia ja pienempiä, paikallisia muutoksia, sosiaalisia ja henkisiäkin muutoksia. Muutokset ilmenevät eri tavoin: usein mökkimaiseman muuttumisena mutta myös uusina näkökulmina, tapoina ja rooleina. Myös mökkeily itsessään muuttuu. Mökki on monelle vapaa-ajanasunto, joka on saanut uusia merkityksiä mm. etätyön paikkana. Uusi mökkeilijäsukupolvi voi nähdä mökkipaikan erilaisin silmin kuin aiempi. Miten mökkeilijät itse muuttavat mökkipaikkaa ja -paikkakuntaa?

Laiturilla-foorumissa keskustellaan muutoksesta ja sen monista ilmenemismuodoista. Esiintyjinä ovat Juvan vapaa-ajanasukas, Saimaa ilman kaivoksia ry:n perustaja Miisa Mink ja Suomen ympäristökeskuksen erikoistutkija Kati Pitkänen. Webinaarin osallistujilla on mahdollisuus osallistua keskusteluun.

Webinaari on maksuton ja avoin kaikille mökkeilystä ja monipaikkaisesta asumisesta kiinnostuneille. Tilaisuuden järjestää Etelä-Savo monipaikkaisen asumisen edelläkävijäksi -hanke.

Webinaarin ohjelma

Ilmoittautuminen webinaariin on avoinna 17.5.2021 asti.
Ilmoittautuneille lähetetään Zoom-linkki webinaariin 19.5.2021 klo 10 mennessä.

Lisätietoja:
Projektipäällikkö Tuula Pihkala, Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy, puh. 0440 361 603, tuula.pihkala@mikseimikkeli.fi

Etelä-Savo monipaikkaisen asumisen edelläkävijäksi -hanke tekee työtä vapaa-ajan asumisen kehittämiseksi Etelä-Savossa, koska mökkeily on merkittävä voimavara maakunnassamme. Hankkeen päätoteuttaja on Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy ja osatoteuttajia ovat Savonlinnan Hankekehitys Oy sekä Helsingin yliopiston Ruralia-instituutti. Hanketta rahoittavat Euroopan Unionin Aluekehitysrahasto, Mikkelin seutuvaliokunta, Savonlinnan kaupunki ja Helsingin yliopisto. Rahoituksen myöntänyt viranomainen on Etelä-Savon maakuntaliitto.

Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy luo työtä mikkeliläisille tukemalla yritysten kehitystä, kasvua ja vientiä. Miksei palvelee yrittäjiä liiketoimintasuunnitelman laatimisvaiheesta alkaen, kaikissa kehitysvaiheissa. Asiantuntijamme auttavat yrityksiä sijoittumaan, löytämään työvoimaa, kehittämään liiketoimintaa sekä luomaan kansallisia ja kansainvälisiä verkostoja. Lisää meistä www.mikseimikkeli.fi