Suoraan sisältöön

Julkaistu 09.03.2024

Laiturilla 3 -hanke tarjoaa maksutonta energianeuvontaa

Askarruttaako energiankulutus mökillä? Tarvitsetko neuvoa vapaa-ajanasuntosi energiatehokkuuden parantamiseen? Mietitkö uusiutuvan energian hyödyntämistä? Energia-asioihin kannattaa kiinnittää huomiota niin hyvin varustellulla vapaa-ajanasunnolla kuin sähköttömällä kantovesimökillä – kukkaro ja ympäristö kiittävät. 

 

Olemassa olevan rakennuksen energiankulutusta ja -kustannuksia voidaan pienentää merkittävästi jopa ilman isoja rakenteellisia uudistuksia. Mökkejä ja vapaa-ajanasuntoja on monenlaisia, eri vuosikymmenillä rakennettuja, ja siten energia-asioihin liittyvät pulmat voivat olla erilaisia.  

 

Asiantuntijat käytettävissäsi 

 

Etelä-Savon vapaa-ajanasunnoille on nyt tarjolla maksutonta energianeuvontaa puhelimitse ja sähköpostitse maaliskuusta 2024 alkaen, vuoden 2025 elokuuhun asti. Asiantuntijat ovat palveluksessasi arkisin klo 8–16. Voit ottaa energianeuvontaan yhteyttä missä tahansa vapaa-ajanasuntosi energiankulutukseen, uusiutuvan energian käyttöön ja energiatehokkuuden lisäämiseen liittyvässä asiassa. 

 

Voit myös tilata energia-asiantuntijan käynnin mökillesi, jos tarvitset perusteellisempaa tilanteen kartoitusta ja etenemissuunnitelmaa. Mökkikäynti on konsultointia ja sen vuoksi maksullinen (tuntihinta + matkakustannukset). 

Energianeuvontaa antaa yhteistyökumppanimme Feasib Oy ja ProAgria Etelä-Savo. Heidän asiantuntijoillaan on vuosikymmenten kokemus energiansäästöstä ja uusiutuvasta energiasta sekä neuvonnasta. 

 

Energiatehokkuustoimet järkeviä myös mökkeilyssä 

 

Energia-asioihin kannattaa kiinnittää huomiota myös vapaa-ajan asumisessa. Suurin osa vapaa-ajanasuntojen energiankulutuksesta syntyy lämmityksestä, ja noin 40 %:ssa mökkejä on vähintään peruslämpö päällä talvella. Energiatehokkuustoimia on järkevää harkita jo puhtaasti kustannussyistä.

Omalle mökillesi ja omaan tilanteeseesi sopivilla toimilla voit lisätä energiatehokkuutta ja vähentää päästöjä ilman, että sinun tarvitsee tinkiä mökillä viettämästäsi ajasta.

Energianeuvontapalvelun Etelä-Savon vapaa-ajanasunnoille tarjoaa Laiturilla 3 – vapaa-ajan asumisen energiankulutus ja hiilijalanjälki -hanke. Hanketta rahoittavat Euroopan aluekehitysrahasto ja Mikkelin seutuvaliokunta, EU-rahoituksen myöntänyt viranomainen on Etelä-Savon maakuntaliitto. 

 

Energianeuvonnan yhteystiedot ja aukiolot:

puhelin: 044 230 9531

sähköposti: mokkineuvonta@feasib.com

Neuvontaa on saatavissa arkisin klo 8–16, ajalla maaliskuu 2024–31.8.2025.

Lue lisää energiatehokkaasta mökkeilystä.